اثرات زیست مولکولهای غیرقطبی قارچ گانودرما در بدن

اثرات زیست مولکولهای غیرقطبی قارچ گانودرما در بدن

بیومولکول یا مولکول بیولوژیکی اصطلاحی است برای مولکول های موجود در ارگانیسم ها که برای یک یا چند فرایند معمول بیولوژیکی ضروری هستند ، مانند تقسیم سلولی ، مورفوژنز یا تکوین ، استفاده می شود. مواد بیولوژیکی، نام عمومی تری برای این دسته از مواد است. بیومولکول ها عنصر مهم موجودات زنده هستند ، این مولکول های زیستی غالباً درون زا هستند. به این معنی که درون ارگانیسم تولید می شوند و بدن موجودات زنده آنها را می سازد. اما ارگانیسم ها برای زنده ماندن معمولاً به مولکول های زیستی برون زای خاصی هم نیاز دارند که از طریق تغذیه تامین می شوند.

مولکول های زیستی از نظر اندازه شامل دو دسته هستند:

  • ماکرومولکول های بزرگ (یا پلی یونیون ها) مانند پروتئین ها ، کربوهیدرات ها ، لیپیدها و اسیدهای نوکلئیک. ماکرو مولکول ها اغلب ترکیبات آلی هستند. به این معنی که برای به وجود آمدن نیاز به مواد معدنی خاصی دارند مانند اکسیژن، هیدروژن، کربن و … .
  • ریزمولکول ها مانند متابولیت های اولیه ، متابولیت های ثانویه و محصولات طبیعی

پلی ساکاریدها نوعی ترکیب آلی هستند که در دسته ساکاریدها قرار می گیرند و برای تولید و ذخیره انرژی و عملکردهای ساختاری در بدن استفاده می شوند.

اثرات زیست مولکولهای غیرقطبی قارچ گانودرما در بدن

قارچ گانودرما چیست

قارچ گانودرما نوعی قارچ بومی مشرق زمین است که انواع مختلفی از آن تاکنون شناخته شده است. یکی از معروف ترین انواع این قارچ با نام علمی گانودرما لوسیدوم(Ganoderma lucidum) شناخته می شود که به آن ریشی(reishi) و یا لینگژی(Lingzhi) هم گفته می شود. طب سنتی چین این قارچ را به عنوان قارچ معجزه آسا می شناسد و آن را عامل افزایش طول عمر می داند. آثار نقاشی شده ای از این قارچ در کتب قدیمی و دیوارهای معابد در چین یافت شده که قدمت شناسایی این قارچ را به چندین هزار سال قبل برمی گرداند.

به گفته محققین این قارچ قادر است انواع مختلفی از بیماری را بهبود بخشد و از ابتلا به بسیاری از بیماری ها جلوگیری کند. از جمله بیماری هایی که توسط این قارچ قابل کنترل است عبارتند از:

  • هپاتیت
  • کلسترول
  • دیابت
  • نقص سیستم ایمنی
  • خستگی مزمن، بی خوابی وسرگیجه ناشی از ضعف اعصاب
  • سرطان و تومور
  • بیماری های قلبی و عروقی
  • و …

ترکیبات زیستی قارچ گانودرما

امروزه بیش از ۴۰۰ نوع ترکیب زیستی فعال از قارچ گانودرما کشف شده است و آزمایشات زیادی بر روی اثرات آنها بر بدن در جریان است. این ترکیبات معمولا از اسپور، اندام تولید مثل و میسیلیوم این قارچ استخراج شده اند که مجموعه ای از پلی ساکاریدها، پروتئین ها و تری ترپنوئیدها است. ترکیبات استخراج شده از گانودرما را به دو دسته تقسیم می شوند:

  • ترکیبات غیرقطبی: این ترکیبات شامل لانوسترول ها و اسید گانودریک ها هستند.
  • ترکیبات قطبی: این ترکیبات بیشتر شامل پلی ساکاریدها، پروتئین ها و پپتیدها هستند. برای آشنایی بیشتر می توانید مقاله « اثرات زیست مولکول های قطبی قارچ گانودرما در بدن » را مطالعه کنید.

اثرات زیست مولکولهای غیرقطبی قارچ گانودرما در بدن

اثرات زیست مولکول های غیر قطبی قارچ گانودرما در بدن

مهمترین ترکیبات فعال زیستی موجود در قارچ گانودرما را می توان پلی ساکاریدها، ترترپنوئیدها، پروتئین ها، استرول ها و ملانین دانست که اکثرا دارای خواص ضد سرطانی هستند. در اینجا به بررسی بعضی از ترکیبات غیر قطبی قارچ گانودرما می پردازیم. از قابل توجه ترین این ترکیبات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارگوسترول: آزمایشات انجام شده بر روی این ترکیب نشان داد موش هایی که از این قارچ استفاده کردند، سلول های سرطانی مربوط به سرطان مثانه ی آنها به شدت کاهش یافت و رشد آنها مهار شد. از طرفی بخشی از خواص ضد میکروبی قارچ گانودرما مربوط به این ترکیب است. پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و همچنین کاهش دردها و التهابات، از دیگر اثرات مصرف قارچ گانودرما و این ترکیب موجود در آن است.
  • اسید گانودریکA : این ترکیب برای پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه موثر است. همچنین رشد سلول های سرطانی را در بیماران مبتلا به این سرطان کاهش می دهد.
  • اسید گانودریکF : این ترکیب هم مانند ترکیب قبلی بر روی تکثیر سلول های سرطان سینه تاثیر به سزایی دارد. همچنین اثرات ضد التهابی قارچ گانودرما مربوط به این ترکیب است.
  • اسید گانودریک S و گانودرمانوندیول و اسید گانودریکTR : قارچ گانودرما خواص ضد ویروسی خود را مدیون این ترکیبات زیستی است.
  • اسید گانودریکX : مصرف قارچ گانودرما به مرگ برنامه ریزی شده ی سلول ها کمک می کند. به این عملیات آپوپتوز می گویند. این ترکیب موجود در گانودرما می تواند با از بین بردن سلول هایی که مستعد سرطانی شدن هستند می تواند به کنترل انواع سرطان به ویژه سرطان کبد کمک کند.
  • گانودرماسایدA وB : در طب سنتی قارچ گانودرما را یک عامل بازدارنده از پیری می دانند و به آن اکسیر جوانی می گویند. این تعاریف همگی به دلیل وجود این ترکیبات در عصاره قارچ گانودرماست
  • گانودرولB : سرطان پروستات یکی از شایع ترین انواع سرطان در میان آقایان است. این ترکیب می تواند رشد سلول های سرطانی در بیماران مبتلا به این بیماری را مهار کند.
  • گانومایسینA وB : خواص ضد میکروبی و ضدعفونی کنندگی قارچ گانودرما مربوط به وجود این ترکیبات در این قارچ است.

اثرات زیست مولکولهای غیرقطبی قارچ گانودرما در بدن

نحوه مصرف قارچ گانودرما و موارد منع مصرف

قارچ گانودرما هم مانند هر داروی دیگری برای اینکه بتواند اثرات مثبت خود را در بدن نشان دهد نیاز به مصرف روزانه و منظم دارد. اضافه بر این که این قارچ یک داروی طبیعی است و داروهای گیاهی برای موثر بودن احتیاج به مصرف مداوم و طولانی مدت دارند. بنابراین اگر قصد استفاده از این قارچ را برای مهار بیماری های خود دارید باید در مصرف آن صبور و دقیق باشید.

از طرفی این قارچ ممکن است با برخی داروهای شیمیایی تداخل داشته باشد. افرادی که ار داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین استفاده می کنند نباید مصرف این قارچ را انتخاب کنند. همچنین خانم ها در دوران بارداری و شیردهی از مصرف این قارچ معذور هستند. استفاده از قارچ گانودرما برای کودکان زیر ۱۲ سال و بیمارانی که دچار بیماری های خود ایمنی هستند توصیه نمی شود. برای مطالعه بیشتر می توانید از مقاله « بررسی موارد منع مصرف قارچ گانودرما » استفاده کنید. در هر صورت قبل از اولین مصرف باید با متخصصان مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *