قارچ گانودرما و بیماری کبد چرب

قارچ گانودرما و کبد چرب

قارچ گانودرما قارچی چتری شکل است که در طبیعت، بر روی تنه درخت در کوهستان رشد می کند و ساختار این قارچ صیقلی، چوبی و براق است. قارچ گانودرما خواص درمانی بسیاری دارد و در آسیای شرقی رشد می روید. مردم کشور چین معتقدند که قارچ گانودرما نماد سلامتی، زندگی شاد، طول عمر و تندرستی است.

قارچ گانودرما برای درمان انواع بیماری های کبد، بیماری آسم، تقویت حافظه، تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان بی خوابی، مشکلات تنفسی و … نقش بسزایی دارد. طی تحقیقات انجام شده ثابت شده است که این گیاه دارویی برای درمان انواع سرطان ها نیز مفید می باشد.

قارچ گانودرما و کبد چرب

تمام مردم جهان این قارچ را به صورت پودر، دمنوش و خوراکی مصرف می کنند. پزشکان به این قارچ دارویی نام های قارچ جان افزا، اکسیر جوانی و شاه گیاهان دارویی نیز می گویند.

قارچ گانودرما در کشور ایران نیز رشد می کند و میتوان از آن برداشت کرد. برخلاف باور بعضی از مردم این نوع قارچ سمی نمی باشد. این گیاه ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و یکی از بهترین گیاهان دارویی محسوب می شود.

بیماری کبد چرب چیست

بیماری کبد چرب به بیماری گفته می شود که چربی کبد بین ( ۵ تا ۱۰ درصد) باشد. کبد به صورت یک فیلتر کار می کند. کبد مسئول عبور نوشیدنی ها و غذا ها از صافی خود می باشد.

کبد مواد مضر مواد غذایی را گرفته و این مواد را بدون ضرر به سیستم های دیگر بدن مثل کلیه ها وارد می کند تا بتوانند از بدن خارج شوند. تنها عضوی که خود را به واسطه ی سلول ها پاکسازی می کند کبد است اما این عضو می تواند بسیار آسیب پذیر هم باشد و اگر به این عضو توجه نکنیم بیماری های زیادی رابرای بدنمان به وجود می آورد که از جمله این بیماری ها کبد چرب می باشد.

کبد یکی از مهمترین اعضای بدن انسان است که به هضم مواد غذایی و سم زدایی در بدن کمک بسیاری می کند. کبد در بدن از عضو هایی است که باید به طور جدی از آن مراقبت کرد، چرا که مراقبت نکردن از آن باعث می شود که کبد از بین برود.

قارچ گانودرما و کبد چرب

اگر فرد مراقبت های ویژه را از کبد خود انجام ندهد به بیماری هایی مانند: عفونت های کبد، سفت شدن کبد، کبد چرب و سرطان مبتلا می شود. بیماری های کبدی با ویروس هپاتیت شروع می شود و در این صورت به عفونت کبدی منجر می شود و اگر سیستم ایمنی بدن ضعیف شود این عفونت بیماری های خطرناکی برای فرد ایجاد می کند.

این عفونت ها به تدریج و به مرور زمان جدی تر می شوند و در مراحل اولیه منجر به سفت شدن کبد و در مراحل آخر به سرطان تبدیل می شوند. مهمترین نکته ای که در بیماری کبد چرب حائز اهمیت است این است که فرد مبتلا به کبد چرب هیچ دردی را در بدن خود احساس نمی کند و زمانی متوجه این بیماری می شود که بیماری در مراحل نهایی خود قرار گرفته است.

از نشانه های بیماری کبد چرب میتوانیم به: کم اشتهایی یرقان، خستگی زیاد، نفخ شکم و … اشاره کنیم. اگر این علائم را در خود مشاهده کردید باید به پزشک متخصص مراجعه کنید که در صورت تشخیص بیماری توسط پزشک این بیماری را درمان کنید. یکی از راه های موثر در درمان بیماری کبد چرب مصرف قارچ گانودرما است.

قارچ گانودرما و کبد چرب

انواع بیماری کبد چرب

کبد چرب غیر الکلی: این بیماری در مواقعی ایجاد می شود که کبد نتواند چربی ها را از بین ببرد و با تجمع چربی ها در اطراف کبد فرد مبتلا به کبد چرب می شود. این بیماری به مصرف مواد الکلی ارتباطی ندارد و موقعی مشخص می شود که کبد ۱۰ % یا بیشتر چربی داشته باشد. بیماری کبد چرب غیر الکلی به چند دسته تقسیم می شود و در مراحل شدیدتر به بیماری های نارسایی کبد، زخم یا سیروز کبدی تبدیل می شود.

کبد چرب الکلی: این بیماری با مصرف الکل ارتباط دارد. کبد با خوردن زیاد الکل آسیب دیده و نمی تواند چربی ها را از بین ببرد. اگر فرد از مصرف الکل اجتناب کند این نوع بیماری به مرور زمان بهبود می یابد و در صورت ادامه دادن مصرف الکل ممکن است فرد به بیماری سیروز کبدی مبتلا شود.

عواملی ایجاد کننده بیماری کبد چرب

علل اصلی بیماری کبد چرب ناشناخته می باشد. برخی افراد در سنین میانسالی به این بیماری مبتلا می شوند و ۷۰% بیماران کبد چرب را افراد چاق تشکیل می دهند.

بالا بودن چربی و قند خون(دیابت) نیز از عوامل به وجود آورنده این بیماری هستند. عوامل گوناگونی که باعث می شوند متابولیسم در بدن دچار تغییر شود مانند: سوء تغذیه، گرسنگی طولانی مانند روزه گرفتن، کم کردن وزن شدید ممکن است باعث شوند که کبد در بدن چرب شود.

بنابراین میتوان نتیجه گرفت که بیماری کبد چرب با بعضی از بیماری های متابولیک مانند: دیابت، تری گلیسرید خون، چاقی و افزایش کلسترول ارتباط نزدیکی دارد و کنترل این نوع بیماری ها در درمان کبد چرب نقش موثری دارند. بعضی از عوامل ایجاد کننده بیماری کبد چرب را میتوان به رژیم غذایی غلط، استرس زیاد و درونی، مصرف بیش از حد داروها و مصرف غذاهای فست فودی اشاره کرد.

قارچ گانودرما و کبد چرب

علائم و نشانه های بیماری کبد چرب

کاهش تدریجی وزن، اشتهای کم، درد های شکمی، ضعیف شدن بدن، خستگی و کوفتگی بدن، سیاه شدن زیر چشم ها، تجمع توده های چربی در پوست زیر پلک ها، قرمز شدن گونه ها، بزرگی شکم، زرد شدن چشم ها، چربی های اضافه، ایجاد یک لایه روی زبان، عرق کردن زیاد به خصوص در پاها و صورت، آکنه و جوش، خارش پوست، قرمزی و خارش چشم ها، لکه های قهوه ای رنگ روی پوست، ایجاد مویرگ های قرمز رنگ روی صورت

خواص و تاثیرات قارچ گانودرما بر بیماری کبد چرب

بیماری کبد چرب بسیار خطرناک است و ممکن است اکثر افراد به این بیماری مبتلا شوند که با مصرف قارچ گانودرما میتوان این بیماری را درمان کرد.

مصرف قارچ گانودرما در درمان بیماری های کبد از جمله کبد چرب نقش بسیار مهمی دارد و باعث می شود که سفتی و چربی کبد درمان شود. ترکیبات قارچ گانودرما برای کاهش درمان کبد چرب الکلی به خصوص در فردی که در مرحله اولیه این بیماری است و به بیماری هپاتیت B دچار باشد تاثیر بسزایی دارد.

مصرف قارچ گانودرما باعث می شود تا آنزیم هایی که در معده وجود دارند افزایش یابند که مواد شیمیایی و دارو هایی که برای کبد ضرر دارند را دفع کند. همچنین در قارچ گانودرما آنتی اکسیدان هایی وجود دارند که در برابر رادیکال های آزاد مقابله می کند و در بازسازی و بهبود سلول های کبد کمک بسیاری می کند.

خواص قارچ گانودرما به سم زدایی مواد شیمیایی بدن کمک بسیاری می کند و باعث می شود کبد پاکسازی شود. خواص قارچ گانودرما به کیفیت و بهبود خواب و در درمان بی خوابی کمک شایانی می کند که در درمان کبد بسیار موثر است.

قارچ گانودرما و کبد چرب

قارچ گانودرما، گیاهی دارویی است که خوردن آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. قارچ گانودرما یکی از موثر ترین و بهترین مواد غذایی به حساب می آید که به گونه های مختلفی مانند قرص، عصاره و پودر مورد استفاده عموم مردم قرار گرفته است تا افراد سالم و افراد بیمار بتوانند این گیاه را مصرف کنند و از این گیاه معجزه آسا بهره کافی را ببرند.

نکته حائز اهمیت این است که در مصرف قارچ گانودرما باید احتیاط کرد و باید این گیاه را به اندازه مصرف کرد.

قارچ گانودرما به خاطر داشتن خواص ضد التهابی از ایجاد التهاب در کبد که سبب تخریب سلول های کبدی می شود جلوگیری می کند. قارچ گانودرما تنها گیاهی است که به صورت بالینی تاثیرات آن بر روی کبد چرب ثابت شده است.

اگر چه امروزه درمان خاصی برای از بین بردن بیماری کبد چرب الکلی وجود ندارد اما مصرف قارچ گانودرما به همراه رعایت نکات دیگر مانند مصرف نکردن الکل، کاهش وزن و کاهش کلسترول بالا و … توصیه می شود.

روش مصرف قارچ گانودرما برای بیماری کبد چرب

قارچ های گانودرما باید در آب جوش حرارت ببینند تا پوسته ی آن ها بشکند، با این کار پلی ساکارید ها که در سیستم گوارشی بدن به طور جامد یا مایع وجود ندارند رها می شوند.

شما می توانید پودر یا تکه های خرد و خشک شده قارچ گانودرما را در کنار دمنوش های گیاهی مصرف کنید.

قارچ گانودرما و کبد چرب

میزان مصرف قارچ گانودرما برای درمان بیماری کبد چرب

طبق استاندارد میزان مصرف قارچ گانودرما بین ۳ تا ۵ گرم روزانه بوده و دوره درمانی آن بین ۵ تا ۶ ماه است. (خوردن یک تا یک و نیم قاشق غذاخوری قارچ گانودرما)

به کسانی که به افت فشار خون و بیماری قندی (دیابت) مبتلا هستند توصیه می شود که دمنوش گیاهی قارچ  گانودرما را به ۲ یا ۳ وعده تقسیم کنند و در مصرف آن فاصله ی زمانی ۴ ساعت را قرار دهند.

سایر مواد غذایی مفید برای درمان بیماری کبد چرب

ماهی، روغن زیتون، لبنیات کم چرب، چای سبز، مغز تخمه آفتابگردان، بلغور جوی دو سر، آووکادو

مواد منع شده در دوره درمان بیماری کبد چرب

شکر، غذا های خیلی تند، گوشت قرمز، برنج، الکل(عامل اصلی کبد چرب)، نان های سفید، انواع ماکارانی، غذا های سرخ شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *