اثرات درمانی ترکیب قارچ گانودرما بر روماتیسم مفصلی

قارچ گانودرما

در این پژوهش فواید گیاهان چینی محبوب در طب سنتی چین مورد مطالعه قرار می گیرد. ترکیبی از قارچ گانودرما و گیاه سان مئوآ، فوایدی که بر سلامتی دارد از جمله خواص آنتی اکسیدانی در درمان بیماری آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی مورد بررسی قرار می گیرد.

گانودرما لوسیدوم نوعی قارچ دارویی است که برای درمان انواع بیماری ها، ارتقای سلامتی و طول عمر در طب سنتی چین مورد استفاده قرار می گیرد. قارچ گانودرما فواید فراونی برای سلامتی دارد و برای درمان بیماری های مختلف از ورم مفاصل تا انواع سرطان ها به کار می رود. امروزه قارچ گانودرما به طور گسترده کشت می شود و نوع خام و عصاره آن در کشورهای آسیایی و غربی به فروش می رسد.

قارچ گانودرما

در سال های اخیر تعداد گزارش های منتشر شده مبنی بر تاثیرات بیولوژیکی قارچ گانودرما در مقاله های علمی افزایش یافته است. بسیاری از پژوهش ها نشان می دهد که قارچ گانودرما خواص آنتی کسیدانی دارد و رادیکال های آزاد را به دام می اندازد. تعدادی از ترکیبات آنتی اکسیدانی به خوبی جذب می شوند در نتیجه زمانی که آزمون قدرت آنتی اکسیدانی و توان کاهندگی آهن انجام شود، قدرت آنتی اکسیدانی در پلاسما به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.

مطالعات دیگر نشان می دهد که گانودرما لوسیدوم می تواند فعالیت های مربوط به سیستم ایمنی را با نشان دادن اثرات دوسویه هر دو فعالیت تعدیل کننده سیستم و ایمنی فعال بهبود بخشد. قارچ گانودرما از آزاد شدن هیستامین از ماست سل ها جلوگیری می کند تا تولید آنتی بادی ها را کاهش دهد و مانع تولید سیتوکین می شود همچنین، مولکول های متصل را تنظیم می کند. پژوهش های انجام شده نشان داد که، پروتئین کیناز فعال شده با میتوژن  فعال می شود و سیتوتاکسیتی، آسیب اکسایش و آپوپتوز کاهش می یابد.

ترکیب اثرات درمانی قارچ گانودرما  و گیاه سان مئوآ

بر خلاف وجود مقاله های علمی فراوان در مورد قارچ گانودرما، هنوز مقاله هایی به زبان انگلیسی راجع به تاثیرات این قارچ بر بیماری های مربوط به ورم مفاصل به چاپ نرسیده است. به طور کلی، مطالعات بالینی در مورد قارچ گانودرما علی رغم استفاده فراوان و گسترده از این محصول، محدود است. آنزیم فسفولیپاز در نقش میانجی در مسیر التهابی در انواع مختلف ورم مفاصل شامل آرتریت روماتوئید وجود دارد. در محیط کشت سلول سینوویال، فسفولیپاز عامل بافت مرده را افزایش می دهد.

علاوه بر قارچ گانودرما، سان مئوا داروی گیاهی دیگری است که در درمان آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی به کار می رود. این گیاه دارویی چینی سال هاست که برای درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. در سال های اخیر مطالعات داروشناختی، خواص ضد و درد ضد التهابی این گیاه را در نمونه های حیوانی اثبات کرده است.

مشاهده های بالینی اولیه به خواص درمانی سان مئوا در درمان کودکان مبتلا به آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی اشاره کرده است. علاوه بر این، استفاده از ترکیب سان مئوا و قارچ گانودرما برای اثرات ضد درد و ضد التهابی، شیوه متداول متخصصان طب سنتی چین بود. آن ها بر این باورند که این ترکیب ممکن است اعتیاد آور باشد. هدف از این پژوهش بررسی اثرات درمانی ترکیب استاندارد قارچ گانودرما و سان مئوا در درمان بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی است.

درمان  آرتریت روماتوئید با قارچ گانودرما

برخلاف ادعاها مبنی بر سودمندی این عصاره ها در شرایط گوناگون شامل انواع مختلف بیماری های التهاب مفصل، این پژوهش اولین آزمایش بالینی جهت بررسی ترکیب گانودرما لوسیدوم و گیاه سان مئوا است. یافته ها نشان می دهد که این ترکیبات ممکن است اثرات ضد درد و مسکن داشته باشد اما خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهاب ندارد.

متخصصان طب سنتی چینی، مقدار روزانه  ۴ گرم گانودرما لوسیدوم را توصیه کرده اند گرچه مقدار مؤثر به درستی مشخص نشده است. میزان ۰٫۵-۱ گرم روزانه برای حفظ سلامتی توصیه شده است و مقدار ۲-۵ گرم برای بیماری های مزمن و میزان بالاتر از ۱۵ گرم برای بیماری های سخت و خطرناک  توصیه شده است. مقدار توصیه شده قارچ گانودرما در کتاب دستور داروسازی چینی ۶-۱۲ گرم است. البته مقدار بیشتر ممکن است مؤثرتر باشد اما  متخصصان طب سنتی چینی مقدار کمتری را توصیه کرده اند زیرا بیماران از داروهای دیگر هم استفاده می کنند و ممکن است تداخل دارویی صورت گیرد. مقدار مناسب برای سان مئوا روزانه ۲٫۴ گرم است.

مطالعات در آزمایشگاه نشان داد که گانودرما لوسیدوم به میزان قابل توجهی از  آنزیم فسفولیپاز جلوگیری می کند. قارچ گانودرما و سان مئوا برای بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی، اثرات ضد درد و مسکن دارد. با وجود این، اثرات تعدیل کننده سیستم ایمنی، ضد التهاب و آنتی اکسیدان مشاهده نشد. نداشتن اثرات ضد التهابی یا تعدیل کننده سیستم ایمنی  ممکن است دلایل متعددی داشته باشد. دلیل اول این است که، نمونه حیوانی آزمایشگاهی نشان می دهد قارچ گانودرما به تنهایی یا در ترکیب با سان مئوا از آنزیم فسفولیپاز در خون و در مایع سینوویال با غلظت های مختلف جلوگیری می کند.

اضافه شدن سان مئوا به قارچ گانودرما اثر جلوگیری کننده در مقابل آنزیم فسفولیپاز ندارد. دوم، با فرض اینکه این ترکیبات از آنزیم فسفولیپاز جلوگیری کند این امکان وجود دارد که مقدار گانودرما لوسیدوم و سان مئوا در خون  یا مایع سینوویال برای غیر فعال کردن آنزیم فسفولیپاز در مایع سینوویال ناکافی باشد. پیش تر  نشان داده شد که غلظت فسفولیپاز در مایع سینوویال آرتریت روماتوئید بیشتر از پلاسما است.

نتایج

دراین پژوهش فواید گیاهان چینی محبوب در طب سنتی چین مورد مطالعه قرار گرفت.  ترکیبی از قارچ گانودرما و گیاه سان مئوا، اثرات درمانی آن ها بر بیماری آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی مورد بررسی قرار گرفت. مطالعات نشان داد که ترکیب قارچ گانودرما و سان مئوا برای بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید اثرات ضد درد و مسکن دارد. همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که ترکیب قارچ گانودرما و سان مئوا اثر ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و تعدیل کننده سیستم ایمنی ندارد.

1 دیدگاه برای “اثرات درمانی ترکیب قارچ گانودرما بر روماتیسم مفصلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *